Lapas

2013. gada 10. septembris

Ceļojums pa Kungsleden taku



Viss sākās ar to, ka internetā uzgāju informāciju par Kungsleden taku un uzreiz iepatikās un gribējās tur aizbraukt. Man ļoti patīk neskartā daba un tur tāda ir. Sajūsmā visiem biju izstāstījis, ka plānoju tur braukt un tad jau plāns bija jārealizē. Bija doma braukt jūnija beigās, jūlija sākumā, jo šajā laikā tur ir polārā diena, kad saule vakarā nenoriet un pa nakti ir gaišs. Gribējās redzēt kāda ir pusnakts saule. Bet šajā laikā tur esot ļoti daudz odu, bet augustā un septembrī vairs nav tik daudz odu, bet atkal nav vairs polārā diena. Domāju pārbaudīt vai tik traki tur ir ar tiem odiem, Latvijā jau arī brīžiem ēd nost dzīvu, tāpēc gan jau tikšu galā. Tiem, kas nezin kur tas atrodas:


Skatīt lielāku karti
                Nākot tuvāk laikam (nedaudz vairāk kā mēnesis), tik noskatītas biļetes par labākajām cenām, prāmis Rīga – Stokholma LVL 27.00 un vilciena biļete Stokholma – Abisko, kur atrodas viens no takas galiem, LVL 55.00. Abas biļetes izvēlējos lētākās iespējamās bez ekstrām, prāmī guļvieta 4-vietīgā kajītē bez loga uz otrā klāja, kas laikam sanāk zem ūdens līmeņa, diezgan neomulīgi iedomājoties, ka esi zem ūdens un vilcienā sēdvieta kopējā vagonā. Vilciena biļetes cena ir mainīga un pērkot apmēram divus mēnešus iepriekš, var dabūt labāko cenu. Atpakaļ ceļu negribējās atkal caur Stokholmu, bija doma atgriezties caur Norvēģiju, tāpēc atpakaļ ceļam biļetes uzreiz netika iegādātas, jo nebiju vēl izpētījis, kā vislabāk būtu nokļūt mājās. Kamēr domāju, biļetes vilcienam uz Oslo palika par 9 latiem dārgākas, bet nu nekas, jo vilciens Norvēģijā ir lēts un līdz Oslo biļeti nopirku par LVL 36.00 un lidojums no Norwegian uz Rīgu tika iegādāts par LVL 35.00, ieskaitot nododamo bagāžu. Pirms brauciena tika nopirkta lētākā apdrošināšana ceļojumam, kura sedz tikai medicīniskos izdevumus, bet vairāk jau man neko nevajag. Tika sastādīts līdzi ņemamo mantu saraksts šāds:
                -telts
                -guļammaiss
                -paklājiņš
                -lietus pārvalks somai
                -gāzes deglis
                -gāzes balons
                -katliņš
                -bļodiņa
                -krūzīte
                -karote
                -nazis
                -ekipējuma remonta komplekts
                -salvetes
                -ziepes
                -dvielis
                -zobu pasta un birste
                -spogulītis
                -skuveklis
                -cepure
                -saulesbrilles
                -zāles pret saaukstēšanos
                -šķiltavas
                -pildspalva, papīrs
                -foto kamera
                -telefons
                -drēbes
                -pārtika
                Pēc ceļojuma izrādījās, ka lieku neko nebiju paņēmis, bet varēja vairāk ņemt kalorijām bagātu pārtiku un nedaudz variēt ar drēbēm.
            Ceļojuma kopējais laiks 24 dienas no 1. jūlija līdz 24. jūlijam. Ar kājām veicamais attālums tika plānots ap 300 km, dienā noejot ap 20 km.
                Kā man veicās ceļojuma laikā, vari izlasīt turpinājumā.

TURPINĀJUMS


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru